Welkom

Welkom op ons blog! Dit blog is gecreƫerd voor het vak Kunstzinnige Oriƫntatie, wat wij volgen aan de Pabo op Hogeschool Leiden. De opdracht is als volgt:
Er zijn (animatie)films die geschikt zijn als cultureel-kunstzinnige activiteit voor kinderen in de middenbouw/bovenbouw. Wij gaan a.d.h.v. de film 'Finding Nemo' twee kunstdisciplines (vakken) aan de orde stellen en daarvoor gaan we een lespakket ontwerpen. Het lespakket zal gaan bestaan uit een drietal onderdelen; een theorieles vooraf, een kijkwijzer ter plaatse en een praktijkdeel nadien, rondom de gekozen cultureel-kunstzinnige activiteit.

Sjoukje is verantwoordelijk voor het schriftelijk vooronderzoek, Senna richt zich op het beeldend onderzoek, Annemieke maakt de theorieles en de kijkwijzer, en de praktijkopdrachten komen van Maaike.
Als alles volgens de planning loopt zal het deel van Sjoukje en Senna op 22 oktober 2009 afgerond zijn. Het deel van Annemieke en Maaike staat gepland voor 5 november 2009. Op 12 november 2009 staat de presentatie voor onze klas op de kalender.

donderdag 22 oktober 2009

Achtergrond informatie Finding Nemo (vervolg 4)

Ondanks de vele research zijn er toch een aantal onjuist heden te bespeuren in de film. Zo zijn er een aantal feiten die niet kloppen:

1.aan het einde van de film zie je de plasticzakken met de vissen drijven op het water, maar het waterniveau in de plasticzakjes is veel hoger dan het waterniveau van de oceaan.
2. Bij clownvissen is het vrouwtje altijd groter (vaak tweemaal zo groot) als het mannetje. Coral is even groot als Marlin.
3. Nigel de pelikaan heeft neusgaten. Pelikanen hebben geen neusgaten. Ze ademen door hun mond.
4. Als Dory en Marlin aan de tong van de walvis hangen, kijken ze naar onderen. In de keel van de walvis zie je de huig. Dieren kunnen geen huig hebben, alleen mensen hebben dat.
5. Tijdens de vlucht van Nigel de pelikaan, met Dory en Marlin in z’n bek, achtervolgd door de meeuwen, zie je op de achtergrond zeilboten varen in de haven. Deze zeilboten hebben de zeilen allemaal een andere kant opgebold staan. De wind komt dus van alle kanten.
6. In het aquarium bij de tandarts zwemt Bloat de egelvis. Egelvissen eten ongewervelde, zoals poetsgarnalen, in dit geval Jacques.

1 opmerking:

  1. Die huig en neusgaten zijn duidelijk toe te schrijven aan menselijke karaktereigenschappen en wellicht een keuze. De natuurkundige en biologische punten kun je inderdaad missers noemen. Leuk voor een uitstapje naar een ander vak..

    BeantwoordenVerwijderen