Welkom

Welkom op ons blog! Dit blog is gecreƫerd voor het vak Kunstzinnige Oriƫntatie, wat wij volgen aan de Pabo op Hogeschool Leiden. De opdracht is als volgt:
Er zijn (animatie)films die geschikt zijn als cultureel-kunstzinnige activiteit voor kinderen in de middenbouw/bovenbouw. Wij gaan a.d.h.v. de film 'Finding Nemo' twee kunstdisciplines (vakken) aan de orde stellen en daarvoor gaan we een lespakket ontwerpen. Het lespakket zal gaan bestaan uit een drietal onderdelen; een theorieles vooraf, een kijkwijzer ter plaatse en een praktijkdeel nadien, rondom de gekozen cultureel-kunstzinnige activiteit.

Sjoukje is verantwoordelijk voor het schriftelijk vooronderzoek, Senna richt zich op het beeldend onderzoek, Annemieke maakt de theorieles en de kijkwijzer, en de praktijkopdrachten komen van Maaike.
Als alles volgens de planning loopt zal het deel van Sjoukje en Senna op 22 oktober 2009 afgerond zijn. Het deel van Annemieke en Maaike staat gepland voor 5 november 2009. Op 12 november 2009 staat de presentatie voor onze klas op de kalender.

donderdag 15 oktober 2009

Beeldend Onderzoek Licht

Op de bodem van de oceaan zie je schaduwen van de overzwemmende onderwaterdieren. (Het kostte veel moeite van de ontwerpers om dit te realiseren) Ook worden ook reflecties van de zon, maan, sterren en stadslichten op het wateroppervlak getoond.

Om het licht onderwater op het rif zo te krijgen, is gebruik gemaakt van ongeveer tien lichtpunten. De belangrijkste lichtpunten bestaan uit een hoofdlicht, dit is een helder licht dat de richting bepaalt. Daarnaast heb je het bubbellicht. Hiermee krijg je grillig licht dat op de bodem valt via het water. Dan is er nog het indirecte licht, dat meestal weerkaatst wordt via het zand. Ook heb je een algemeen blauw invullicht. Tevens is er het troebele en mistachtige licht. Al deze soorten licht over elkaar, resulteren in de belichting zoals dat te zien is in de film. Maar voor de belichting van de vissen werden meer dan 100 lichtpunten gebruikt.

In het filmpje in deze link zie je veel verschillende manieren waarin gewerkt is met lichtval:
http://www.youtube.com/watch?v=vbrJnqaz5Rw

1 opmerking:

  1. Senna,

    Volgens mij kun je dit onder de titel (aspect) “Kleur” zetten.

    Annemieke

    BeantwoordenVerwijderen